Veel Gestelde Vragen

Ik heb een algemene vraag...

De vogelhuisjes en voederbakken zijn compatibel met mobiele apparaten (tablet en smartphone) met Android en Apple.

De nieuwste versie van de mobiele applicatie voor Android-apparaten is te vinden in de Play Store door te zoeken op "cheaptchip" of door direct op de volgende link te surfenhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.cheaptchip&hl=fr&gl=US

De nieuwste versie van de mobiele applicatie voor Apple-apparaten vindt u in de App Store door te zoeken op "cheaptchip" of door naar de volgende link te surfen:https://apps.apple.com/be/app/cheaptchip/id1614911856


Wat de dataverbinding betreft, kunnen de nestkast en de voerbak via wifi of bekabeld (ethernetkabel) worden verbonden. Deze opties zijn direct beschikbaar voor aankoop (u kunt de lengte van de Ethernet-kabel configureren.

Ja, het is nog steeds nodig om de camera van stroom te voorzien met een meegeleverde USB-kabel (lengte van 3 meter). Een speciaal voor deze toepassing vervaardigde kabel van 10 meter is als optie verkrijgbaar.

​Het is echter mogelijk om uw vogelhuisje / voerbak van stroom te voorzien met een USB powerbank type batterij die een 5V voedingsspanning levert aan de camerabox. Wat autonomie betreft, duurt het ongeveer 10.000 mAh per dag.

Ja.
U kunt een powerbank-type batterij aansluiten die voorzien is van een USB-aansluiting en die dus een voedingsspanning van 5V levert aan de camerabox. Wat autonomie betreft, duurt het ongeveer 10.000 mAh per dag.

Ja natuurlijk.
Het enige wat je hoeft te doen is de app te installeren en verbinding te maken met hetzelfde netwerk als het vogelhuisje. In het hoofdmenu verschijnt het vogelhuisje. U kunt dan precies dezelfde configuratie gebruiken als die in het eerste mobiele apparaat is ingevoerd. U heeft dan toegang tot de nestkast. Pas wel op dat als je een slechte handeling maakt (bijvoorbeeld een typefout in het wifi-wachtwoord) met je tweede toestel, je ook de communicatie met je andere smartphones of tablets verbreekt.

Het vogelhuisje dient op een plek te staan ​​waar je wifi netwerk van goede kwaliteit is. We raden je aan om deze kwaliteit te testen door je telefoon, verbonden met wifi, op de gewenste plek neer te zetten. Als het voor u mogelijk is om een ​​video op Youtube, in HD-kwaliteit, vloeiend te bekijken (zonder de videostream te onderbreken), zal de kwaliteit voldoende zijn.

Het is ook mogelijk om uw WiFi-netwerk uit te breiden met behulp van een apparaat van het type WiFi-booster.

Foto's en video's zijn te vinden in albums met de naam Cheap T'Chip in uw algemene foto-/videobibliotheek op uw mobiele apparaat.

De camera is voorzien van infrarood en kleurenzicht. De infraroodmodus is handig wanneer er niet genoeg licht is. De modusselectie wordt gemaakt in de videoparameters die toegankelijk zijn vanuit de "live" weergave van de video. Vervolgens kunt u de gewenste modus selecteren. Merk op dat het vogelhuis is uitgerust met lichtinlaten aan de zijkant. Zorg ervoor dat licht dit bereikt voor hoogwaardige kleurenafbeeldingen.

Merk op dat u de "auto"-modus kunt selecteren die automatisch van de ene modus naar de andere zal overschakelen, afhankelijk van de hoeveelheid licht die beschikbaar is.

Het is niet aan te raden om een ​​vogelhuisje in de volle zon of in de schaduw te hangen. Idealiter zou het lanceergat uit de buurt van de heersende wind moeten worden geplaatst. De meest geschikte oriëntatie is oost en zuidoost. Daarnaast raden we aan om de nestkast iets naar voren te kantelen om te voorkomen dat het weer de nestkast binnendringt.


In de herfst kan een nestkast worden geplaatst, waardoor vogels deze in de winter als schuilplaats kunnen gebruiken. Het is niet te laat om ze tot eind maart te installeren.


Om vogels te beschermen:
- Plaats de nestkast niet bovenaan een muur of in de buurt van horizontale takken die gemakkelijk toegankelijk zijn voor katten en andere roofdieren.
- Plaats geen zitstok bij de ingang van het vlieggat. Dit heeft geen nut voor vogels, maar vergemakkelijkt integendeel de toegang tot roofdieren.
- Breng eventueel een metalen plaatje aan rond het afvlieggat om te voorkomen dat dit vergroot wordt door spechten, boomklevers, slaapmuizen en eekhoorns.
- Bevestig indien nodig een egketting “Stop kitty” om de stam tegen klimmende roofdieren. Of een plastic (heel glad).


Om het vogelhuisje aan een boom te bevestigen, vermijdt u spijkers en geeft u de voorkeur aan ijzerdraad, waarbij u ervoor zorgt dat u verschillende stukken hout tussen het vogelhuisje en de schors schuift. Op deze manier wordt de groei van de boom niet belemmerd en worden blessures voorkomen. U kunt het vogelhuisje aan een tak hangen waar het in de wind zal zwaaien, zoals vaak het geval is bij natuurlijke nestplaatsen. Aan de andere kant moet de bevestiging stevig zijn om vallen te voorkomen. Let op de montagehoogte. We raden aan om de nestkast tussen de 2 en 5 meter hoog te plaatsen.


De meeste vogels verdedigen hun territorium tegen indringers van dezelfde soort. Het is daarom nutteloos, zelfs schadelijk, om te veel nestkasten te hebben die bestemd zijn voor dezelfde soort (hetzelfde type, dezelfde diameter vlieggat). Het is ook goed om de modellen te variëren en de minimumafstanden tussen twee identieke nestkasten te respecteren.


De levensduur van een houten vogelhuis is afhankelijk van de locatie, het klimaat en het onderhoud. Idealiter is het aan te raden om uw houten nestkast in september-oktober te onderhouden omdat dan het nestelen van alle vogelsoorten voorbij is. Het reinigen van de nestkast met water voorkomt de overdracht van mogelijke ziektes en het binnendringen van parasieten. Het is mogelijk om de binnenkant te bestrijken met essentie van tijm om parasieten af ​​te weren. Elk jaar controleer je best de stevigheid van de nestkast en de bevestiging om te voorkomen dat de nestkast met het broed naar beneden valt.


Het verlaagde plafond van de nestkast waarin de camerakast is ondergebracht, moet elk jaar zorgvuldig chemisch worden gereinigd. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan bescherming tegen weersinvloeden (de camerabehuizing is niet waterdicht).

Steek de transformator in een standaard stopcontact. Houd er rekening mee dat de installatie van dit stopcontact moet voldoen aan de geldende elektrische normen.


De transformator moet beschut staan, hij is niet waterdicht.

Ik heb een probleem...

Zorg er allereerst voor dat u over de nieuwste beschikbare versie van de mobiele applicatie beschikt. U vindt de versie-informatie op de "informatie"-pagina (I) van de applicatie.

Het is waarschijnlijk een wifi-verbinding van slechte kwaliteit waar uw vogelhuisje is geplaatst. Je kunt dit controleren door de kwaliteit van wifi te checken, op je smartphone, ter hoogte van de nestkast.

Er zijn verschillende oplossingen voor u beschikbaar:
- Verplaats het vogelhuisje naar een betere plek
- Verplaats je wifi-router
- Voeg een wifi-booster toe
- Voeg een "Wifi-expander" toe tussen uw router en uw vogelhuisje
- Sluit het vogelhuisje aan via bekabeld ethernet

Hier zijn enkele dingen om op te letten:

  1. Zorg ervoor dat uw mobiele apparaat (smartphone/tablet) is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als waarop u het vogelhuisje/voederhuisje wilt hebben. Let op, in het kader van een installatie met een wifi-booster zijn de netwerknamen soms identiek.
  2. Houd er rekening mee dat wifi-netwerken vaak beschikbaar zijn in 2,4 GHz en 5 GHz. We raden aan om het 2,4 GHz-netwerk te gebruiken voor het vogelhuisje/voerbak en mobiele apparaat.
  3. We raden aan om de functie "WiFi-scan" in de app te gebruiken om het gewenste wifi-netwerk te selecteren.
  4. Let vooral op de codering van het wachtwoord: hoofdletters/kleine letters, speciale tekens, geen spaties, ...
  5. Het type WiFi-sleutel moet correct zijn gecodeerd. In het geval van een recente installatie raden we a priori de "WPA/WPA2"-codering aan

Zorg er eerst voor dat je de nieuwste versie van de app hebt (er kan in de tussentijd een update zijn geweest).

Controleer dan of je wifi-netwerk nog beschikbaar en van voldoende kwaliteit is op de plaats van installatie van de nestkast/voerbak (er kunnen elementen van je wifi-installatie gewijzigd zijn).

Zorg ervoor dat je het wifi-wachtwoord in de tussentijd niet hebt gewijzigd. Als dit het geval zou zijn, zou u de installatie van de nestkast/voerbak vanaf het begin moeten starten (in bekabelde modus op de router van uw installatie).

Zorg ervoor dat je mobiele apparaat op hetzelfde wifi-netwerk zit als het vogelhuisje.

Controleer of de nestkast nog steeds correct van stroom wordt voorzien: een connector aan de kant van het stopcontact of aan de kant van de nestkast kan in de loop van de tijd zijn verschoven. Om het aan de kant van het vogelhuis te controleren, moet u het kleine driehoekje aan de linkerkant van het vogelhuis losschroeven. Controleer of de connector stevig vastzit. Op de achterkant van de camerabox moet een LED (klein lampje) branden.

Controleer de status van deze LED (klein lampje op de achterkant van de camerabox) nadat u de voeding hebt aangesloten en minimaal een minuut hebt gewacht. Deze LED moet groen van kleur zijn en elke seconde knipperen.Allereerst moet u de camera resetten. Hiervoor moet u het kleine knopje aan de achterkant van de camerabox minimaal 15 seconden ingedrukt houden (de voeding moet aangesloten zijn).

Raadpleeg vervolgens de gebruikershandleiding om een ​​standaardinstallatie uit te voeren: http://database.cheaptchip.be/user_guide.pdf
(
je zult de camera dus bedraad op je router moeten aansluiten).

​Heb je het antwoord op je vraag niet gevonden, of waren de antwoorden op je vragen niet voldoende, neem dan contact met ons op en we helpen je snel verder. Geef het maximaal aantal beschikbare items aan (Bent u op Apple of Android, etc.) en de verschillende tests die tot nu toe zijn uitgevoerd.